Zeer geslaagde terrasborrel bij Herberg Jan

Het was nog zomervakantie, maar ook deze maand was er weer veel belangstelling om naar de netwerkbijeenkomst van Ondernemend Heiloo te komen. Vrijdag 17 augustus 2018 was het een drukte van belang op het terras van Herberg Jan.

Historie
Het gezellige geroezemoes werd onderbroken door een woordje van de voorzitter. Henk Morsch nam alle aanwezigen mee terug in de tijd en hij vertelde interessante weetjes, zoals alleen hij dat kan doen. Henk was de historie van de locatie in gedoken en zo legde hij uit, dat er reeds in 1795 op de plek waar nu restaurant Herberg Jan te vinden is, voor het eerst een klein café in een huiskamer te vinden was. Veel later, in de jaren ’30 was er een horecaonderneming te vinden, De Onderneming genaamd. In 1947 werd de onderneming omgedoopt naar de Oude Herberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. In 1966 werd dit pand in het hart van Heiloo door brand getroffen.

Maar anno 2018 proostten de OHO-leden op het terras op de netwerkbijeenkomst en de gastvrijheid van het team van Marjolein van Herberg Jan.

Vooruitblik
De voorzitter gaf ook alvast een vooruitblik op het 25 jarig bestaan in 2019 van de ondernemersvereniging en de komende nieuwe huisstijl voor Ondernemend Heiloo (de communicatie commissie is hier druk mee). Ook verwees hij naar het thema – verduurzaming – voor de volgende bijeenkomst.

De foto’s zijn te bekijken door hier te klikken.