Wijnreis bij Pakhuis Dekker

De maandelijkse netwerkbijeenkomst van Ondernemend Heiloo is in de maand mei anders van opzet geweest. We gingen namelijk op ‘wijnreis’ bij Pakhuis Dekker. Jacky Mol heette iedereen welkom op haar prachtige locatie en tevens de winnaar van de Rabobank In de Kijkerprijs 2017.
Na een bruisend drankje, een Follador Prosecco Frizzante, nam vinoloog Tim van Hekken, van Oud Reuchlin & Boelen alle aanwezige OHO-leden mee op reis langs zes wijnen. Hij vertelde waarom een mousserende wijn (zoals een prosecco en cava) zo goed als aperitief gedronken kan worden. Namelijk om het smaakpallet in de mond te zuiveren en om de spijsvertering op te wekken.

Luxe hapjes
Bij iedere wijn werd een bijpassend, luxe hapje geserveerd door Brasserie in ’t Groen. Zo werd de bekende en overheerlijke zalm bij de MVSA Cava Brut Reserva gegeten en kwamen er oesters langs bij de chardonnay wijn Laroche Chablis Saint Martin. Tim van Hekken leerde ons dat er doorgaans eerst van een oester wordt gesmuld, waarna een slok wijn volgt. Prima, maar schenk eens een klein slokje witte wijn in de lege oesterschelp voor een ware smaakexplosie!

De wijnreis ging verder langs een witte wijn El Coto Vintage Blanco, een rode wijn El Coto Rioja Crianza en de dessertwijn Pedro Ximenez El Candado. Telkens met zalige gerechten en smakelijk tips.
Een succesvolle netwerkbijeenkomst!

 

Tekst: Marije Smit
Foto’s: Marije Smit en Nathalie Beentjes