Presentatie over duurzaamheid

Vrijdag 21 september 2018 werd de maandelijkse netwerkbijeenkomst voorafgegaan met een presentatie over verduurzamen voor ondernemers. Ondanks een lagere opkomst dan gebruikelijk bij een ondernemersbijeenkomst, was de presentatie van Klimaatroute spraakmakend. Het onderwerp verduurzamen – juist ook voor ondernemers in Heiloo – is van belang en wethouder Rob Opdam beloofde de eerste 30 quickscans volledig voor rekening van de gemeente Heiloo te nemen.
Verduurzamen loont
In een korte presentatie lichtte Harm Hofman van Heiloo Energie – aan de hand van duidelijke statistieken van bedrijven in Heiloo – toe dat verduurzamen loont.
Daarna presenteerde Roger Buis van Klimaatroute de mogelijkheden rondom een quickscan. “Energie besparen levert geld op”, zo stelde hij.

Klimaatroute.nl adviseert op locatie en gaat samen met de ondernemer na waar het energieverbruik in zit (zoals verlichting, verwarming/koeling, isolatie etc). Tevens begeleidt de adviseur van Klimaatroute met erkende maatregelen in de wet milieubeheer.
Met de quickscan wordt niet alleen het kostenplaatje concreet aangepakt, ook de investering, besparing en terugverdientijd wordt inzichtelijk.

Wethouder Rob Opdam besloot de presentatie over verduurzamen voor ondernemers met de belofte dat de eerste 30 quickscans bij Klimaatroute, mits de maatregelen worden toegepast, worden vergoed door de gemeente Heiloo.

Aanmelden voor de scan kan via info@klimaatroute.nl of via rob@ciropack.nl.
Meer lezen, kan via www.klimaatroute.nl.