Presentatie en scan verduurzamen voor ondernemers

Vrijdag 21 september staat de netwerkbijeenkomst in het teken van verduurzamen. Tussen 17:30 en 18:30 uur zal bij Brasserie in ’t Groen een presentatie zijn waarbij er praktische tips voor ondernemers worden gegeven om te verduurzamen en wordt er meer verteld over de mogelijkheden voor een scan.

Rodger Buijs, van het onafhankelijk adviesbureau Klimaatroute, legt in dit informatieve uur meer uit over de QuickScan om ondernemingen in het Midden- en Klein Bedrijf te verduurzamen.

Wettelijke verplichtingen
Aan de hand van een energiescan en intensieve begeleiding kunnen duurzaamheidsdoelstellingen worden behaald. Verduurzamen is belangrijk om o.a. de wettelijke verplichtingen uit de Wet Milieubeheer te behalen. Ondernemers krijgen met behulp van de scan van Klimaatroute inzichtelijk wat de duurzame oplossingen zijn, en worden de adviezen overgenomen en opgevolgd, dan is de scan gratis.

“Bij ons is de energiescan slechts een beginpunt van een begeleidingstraject van minimaal één jaar waarin de ondernemer worden begeleid en ondersteund. In dit traject nemen we de barrières weg waar ondernemers tegenaan lopen bij het implementeren van duurzame oplossingen. Daarbij concentreren wij ons zo veel mogelijk op het ontzorgen van de ondernemer. Onderdeel van onze werkwijze is ook het in kaart brengen van de wettelijke verplichtingen uit de Wet Milieubeheer. Het resultaat van een Klimaatroute project laat zich dan ook concreet uitdrukken in daadwerkelijk uitgevoerde maatregelen, gereduceerde CO2 uitstoot en de hoogte van lokale investeringen in verduurzaming”, aldus Klimaatroute.

Ondernemend Heiloo roept alle ondernemers in Heiloo op om te verduurzamen.

Tijdens de presentatie op vrijdag 21 september tussen 17:30 en 18:30 uur helpen wij je graag een stapje verder.

Na de presentatie over verduurzamen volgt de maandelijkse netwerkbijeenkomst.