OHO Park

Zeer geslaagde terrasborrel bij Herberg Jan

Het was nog zomervakantie, maar ook deze maand was er weer veel belangstelling om naar de netwerkbijeenkomst van Ondernemend Heiloo te komen. Vrijdag 17 augustus 2018 was het een drukte van belang op het terras van Herberg Jan.

Historie
Het gezellige geroezemoes werd onderbroken door een woordje van de voorzitter. Henk Morsch nam alle aanwezigen mee terug in de tijd en hij vertelde interessante weetjes, zoals alleen hij dat kan doen. Henk was de historie van de locatie in gedoken en zo legde hij uit, dat er reeds in 1795 op de plek waar nu restaurant Herberg Jan te vinden is, voor het eerst een klein café in een huiskamer te vinden was. Veel later, in de jaren ’30 was er een horecaonderneming te vinden, De Onderneming genaamd. In 1947 werd de onderneming omgedoopt naar de Oude Herberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. In 1966 werd dit pand in het hart van Heiloo door brand getroffen.

Maar anno 2018 proostten de OHO-leden op het terras op de netwerkbijeenkomst en de gastvrijheid van het team van Marjolein van Herberg Jan.

Vooruitblik
De voorzitter gaf ook alvast een vooruitblik op het 25 jarig bestaan in 2019 van de ondernemersvereniging en de komende nieuwe huisstijl voor Ondernemend Heiloo (de communicatie commissie is hier druk mee). Ook verwees hij naar het thema – verduurzaming – voor de volgende bijeenkomst.

De foto’s zijn te bekijken door hier te klikken.

Samen met ondernemersverenigingen golfen en netwerken

Het golftoernooi bij de Golf en Countryclub Heiloo is een traditie van OHO en al jaren een zeer succesvolle dag. Een traditie die niet alleen in ere wordt gehouden. Nee, het draait om veel meer. Ondernemend Heiloo brengt tijdens het golftoernooi juist ook ondernemersverenigingen samen. Dit is hét moment om samen – in de buitenlucht – sportief te genieten van golfen en tegelijkertijd te netwerken. In een informele sfeer worden mooie plannen tussen ondernemers gesmeed.
Kortom, vrijdag 20 juli 2018 was het gofltoernooi the place to be voor de leden van Ondernemend Heiloo, de Limmer Ondernemers Vereniging, Ondernemersvereniging Castricum en Boekelermeer Alkmaar.

Prijsuitreiking
Op het zonnige terras van Brasserie in ’t Groen waren alle leden van de ondernemersverenigingen welkom voor de prijsuitreiking en om elkaar natuurlijk weer eens te spreken. Het moment om visitekaartjes met elkaar uit te wisselen.

De OHO voorzitter Henk Morsch greep weer naar de microfoon voor de bekendmaking van de winnaars.
Op de eerste plaats is geëindigd: team 24 Piet Beers en Kees Burger. Zij gingen naar huis met een dinerbon van Brasserie In ’t Groen.
De tweede plaats is voor team 4, Weren de Vries en Adri Hopman. Zij kunnen gaan genieten van een champagne ontbijt, aangeboden door Bakkerij Hoetjes.
Op de derde plaats: team 12 van Willem-Karel Hackenitz en Henk Schuijt.

Voorzitter Henk Morsch kon de enthousiaste ondernemers nog net tot stilte manen voor de uitslag van de putwedstrijd. De longest put is gewonnen door Bart Komen (met 69 cm) en Huub Tervoort (met 52 cm). Zij hebben een pakket wijn van Van Deelwijnen ontvangen.
Dit jaar is onze vereniging Ondernemend Heiloo er met de beker vandoor gegaan. Secretaris Agnes Obdam kan de prijs bokaal in ontvangst nemen.

De prijsuitreiking was via een livestream op Facebook OHO te zien.

Door: de communicatie commissie

Reportage in RAM #2 2018

Voor iedere editie van Regio Alkmaar Magazine (RAM) verzorgt de communicatie commissie een reportage.

In de zomeruitgave hebben we het over de meerwaarde voor ondernemers om zich aan te sluiten bij Ondernemend Heiloo.

De reportage is online te lezen: OHO: Méér dan borrelen!

Culinair genieten in Heiloo

De netwerkbijeenkomst van de ondernemersvereniging is in juni tijdens Culinair Heiloo gehouden. Op Landgoed Willibrordus ontvingen alle OHO-leden vrijdag 8 juni hun portemonnee met muntjes om te besteden aan hapjes en drankjes bij Culinair Heiloo.

Bruisend welkomstdrankje
Na de ontvangst door diverse bestuursleden was er een bruisend welkomstdrankje, aangeboden door de Sligro. Daarna kon men het terrein verkennen, luisteren naar (of dansen op) live muziek en natuurlijk de diverse culinaire hoogstandjes van de lokale horeca uitproberen. Er waren ook dit jaar weer proeverijen en ‘plankjes to share’. Gezellig.
Zoals het hoort bij een netwerkborrel deelden ondernemers ervaringen, wisselende visitekaartjes uit en werden er nieuwe contacten gelegd.

OHO-munten
Culinair Heiloo betekent culinair genieten… dus de OHO-munten werden uitgeven aan hapjes en drankjes naar keuze. Wat was er een keus! Bijvoorbeeld bij onze leden: Herberg Jan, Keuken met Karakter, Tromp Kaashuis en Wijndijck. Maar ook bij de andere lokale ondernemers: Dampegheest, IJssalon Pinoccio en Grieks restaurant Kati Alo.
Het was weer een geslaagd en smakelijk festijn!

Wijnreis bij Pakhuis Dekker

De maandelijkse netwerkbijeenkomst van Ondernemend Heiloo is in de maand mei anders van opzet geweest. We gingen namelijk op ‘wijnreis’ bij Pakhuis Dekker. Jacky Mol heette iedereen welkom op haar prachtige locatie en tevens de winnaar van de Rabobank In de Kijkerprijs 2017.
Na een bruisend drankje, een Follador Prosecco Frizzante, nam vinoloog Tim van Hekken, van Oud Reuchlin & Boelen alle aanwezige OHO-leden mee op reis langs zes wijnen. Hij vertelde waarom een mousserende wijn (zoals een prosecco en cava) zo goed als aperitief gedronken kan worden. Namelijk om het smaakpallet in de mond te zuiveren en om de spijsvertering op te wekken.

Luxe hapjes
Bij iedere wijn werd een bijpassend, luxe hapje geserveerd door Brasserie in ’t Groen. Zo werd de bekende en overheerlijke zalm bij de MVSA Cava Brut Reserva gegeten en kwamen er oesters langs bij de chardonnay wijn Laroche Chablis Saint Martin. Tim van Hekken leerde ons dat er doorgaans eerst van een oester wordt gesmuld, waarna een slok wijn volgt. Prima, maar schenk eens een klein slokje witte wijn in de lege oesterschelp voor een ware smaakexplosie!

De wijnreis ging verder langs een witte wijn El Coto Vintage Blanco, een rode wijn El Coto Rioja Crianza en de dessertwijn Pedro Ximenez El Candado. Telkens met zalige gerechten en smakelijk tips.
Een succesvolle netwerkbijeenkomst!

 

Tekst: Marije Smit
Foto’s: Marije Smit en Nathalie Beentjes