Rotary Manifestatie ‘Het Verschil Gemaakt’

Datum/Tijd
Datum : 09-06-2018
Tijd: 09:00 - 13:00

Locatie

Kaart wordt geladen...

Landgoed Willibrordus


Nadere info

Beste Rotarian, Rotaracter en belangstellende,

Van harte nodig ik jou, Rotarian én Rotaracter, uit voor de Rotary Manifestatie ‘Het Verschil Gemaakt’, die op zaterdag 9 juni plaatsvindt in de Cultuurkoepel in Heiloo.
Neem ook iedereen, die in Rotary geïnteresseerd is, mee! Meld je in dit geval hier aan.

Wat doet Rotary? Wat doen de bijna 80 Rotaryclubs in Noord-Holland? Welke evenementen en projecten organiseren ze om het verschil te maken voor allerlei goede doelen in de samenleving?
Ze laten graag zien en horen HOE en voor WIE ze het afgelopen jaar Het Verschil hebben Gemaakt.
En dat allemaal in de prachtige ambiance van de Cultuurkoepel! www.cultuurkoepelheiloo.nl

Er is een Markt met kraampjes en standjes: veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te inspireren! Ook goede-doelen-organisaties zijn van de partij!
Op het centrale podium worden korte presentaties gehouden over een verscheidenheid aan Rotaryprojecten.

Het ‘slotwoord’ Effectief veranderingen tot stand brengen is aan Eva Rovers, auteur van o.a. enkele veelgeprezen biografieën. Momenteel is ze veelvuldig te zien en te horen over haar recent verschenen boek Practivisme, een handboek voor heimelijke rebellen.
Geldt dat ook voor Rotary? Moet Rotary ook wat rebelser worden?

Kom en laat je inspireren op 9 juni in de Cultuurkoepel!
Laat Rotary vooral het Verschil Blijven Maken!

Bekijk meer op de flyer van de Rotary.

 

Hetty Deinum
Gouverneur 2017-2018 D1580 Noord-Holland
Tel +31 6 2328 3185
E-mail: dg2017-2018@rotary-d1580.nl

                                                    

Programma

9.00 uur              Inloop met koffie/thee
9.30 uur              Opening ‘Het Verschil Gemaakt’ door Hetty Deinum, gouverneur D 1580 Noord-Holland

9.40 uur              Tien Rotaryclubs ontvingen voor hun project een aanvullende bijdrage van de Rotary Foundation, hét goede doelen fonds van Rotary. Paul te Bokkel presenteert:

 

Verschil Gemaakt dichtbij!
Rotaryclub Heiloo presenteert ‘MuziekMakkers’. Wat hebben Rotary filmavonden, muziekinstrumenten, lokale muziekgroepen met elkaar te maken? Leerlingen van de Benedictusschool laten het samen met muziekgroep ‘Achterom’ horen. Nico Bakker vertelt er meer over.Verschil Gemaakt ver weg!
Rotaryclubs in Midden-Kennemerland helpen om de kwaliteit van leven in Machakos, Kenia te verbeteren. Schoon drinkwater en onderwijskansen bieden!Hoe werk je samen met (internationale) Rotaryclubs? Huub de Kruijf nam jaren geleden het initiatief. Hij vertelt over de talrijke acties, het werk daar en zijn bijzondere relatie met Machakos.Verschil Gemaakt samen sterk!
Amsterdamse Rotaryclubs verenigden zich in de actie ‘End Plastic Soup Now’. Na de uitreiking van de Leonardo da Vinciprijs aan Boyan Slat varen talrijke bootjes door de Amsterdamse grachten om plastic soep te vissen. Vooral kinderen zijn betrokken! Wytzia de Savornin Lohman en Wendela Sandberg blikken terug op het evenement van 2 juni. Ze schetsen ook een vergezicht: van Amsterdam, via heel Nederland naar de Rotary Conventie in Hamburg in 2019.

 

10.30-11.15 uur               De Markt op! Ontmoet, informeer en inspireer!

 

Verschil Gemaakt bijzonder!
Rotaryclubs zijn inventief en organiseren bijzondere projecten en evenementen!Kort gepresenteerd: Badeendjesrace, Smaak van Waterland, Rotaract Mentorproject, Window to the World, Tour de Sous, Spinoza voor VONK Amsterdam, Maalwater Run&Walk

 

11.45-12.30 uur               De Markt op! Ontmoet, informeer en inspireer!

 

Verschil Blijven Maken!
Effectief veranderingen tot stand brengen
Eva Rovers schreef recent Practivisme, een handboek voor heimelijke rebellen. Veel mensen zien wel in dat er veel te doen is om b.v. de vervuiling in de wereld aan te pakken. Ze gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: wat kun je (als individu) doen om daadwerkelijk veranderingen tot stand te brengen? In haar boek geeft ze de lezer acht adviezen.
Ons geeft ze mee: Durf te denken, Word boos en heb lol, Maak een plan, Doe het samen, Val op, Durf te doen!
Oftewel: Rotary mag ook best wat rebelser worden!

 

13.00 uur                           Afsluiting met Wandelende Lunch


Deel in uw agenda middels: iCal