OHO Park

Reportage in RAM #2 2018

Voor iedere editie van Regio Alkmaar Magazine (RAM) verzorgt de communicatie commissie een reportage.

In de zomeruitgave hebben we het over de meerwaarde voor ondernemers om zich aan te sluiten bij Ondernemend Heiloo.

De reportage is online te lezen: OHO: Méér dan borrelen!

Culinair genieten in Heiloo

De netwerkbijeenkomst van de ondernemersvereniging is in juni tijdens Culinair Heiloo gehouden. Op Landgoed Willibrordus ontvingen alle OHO-leden vrijdag 8 juni hun portemonnee met muntjes om te besteden aan hapjes en drankjes bij Culinair Heiloo.

Bruisend welkomstdrankje
Na de ontvangst door diverse bestuursleden was er een bruisend welkomstdrankje, aangeboden door de Sligro. Daarna kon men het terrein verkennen, luisteren naar (of dansen op) live muziek en natuurlijk de diverse culinaire hoogstandjes van de lokale horeca uitproberen. Er waren ook dit jaar weer proeverijen en ‘plankjes to share’. Gezellig.
Zoals het hoort bij een netwerkborrel deelden ondernemers ervaringen, wisselende visitekaartjes uit en werden er nieuwe contacten gelegd.

OHO-munten
Culinair Heiloo betekent culinair genieten… dus de OHO-munten werden uitgeven aan hapjes en drankjes naar keuze. Wat was er een keus! Bijvoorbeeld bij onze leden: Herberg Jan, Keuken met Karakter, Tromp Kaashuis en Wijndijck. Maar ook bij de andere lokale ondernemers: Dampegheest, IJssalon Pinoccio en Grieks restaurant Kati Alo.
Het was weer een geslaagd en smakelijk festijn!

Wijnreis bij Pakhuis Dekker

De maandelijkse netwerkbijeenkomst van Ondernemend Heiloo is in de maand mei anders van opzet geweest. We gingen namelijk op ‘wijnreis’ bij Pakhuis Dekker. Jacky Mol heette iedereen welkom op haar prachtige locatie en tevens de winnaar van de Rabobank In de Kijkerprijs 2017.
Na een bruisend drankje, een Follador Prosecco Frizzante, nam vinoloog Tim van Hekken, van Oud Reuchlin & Boelen alle aanwezige OHO-leden mee op reis langs zes wijnen. Hij vertelde waarom een mousserende wijn (zoals een prosecco en cava) zo goed als aperitief gedronken kan worden. Namelijk om het smaakpallet in de mond te zuiveren en om de spijsvertering op te wekken.

Luxe hapjes
Bij iedere wijn werd een bijpassend, luxe hapje geserveerd door Brasserie in ’t Groen. Zo werd de bekende en overheerlijke zalm bij de MVSA Cava Brut Reserva gegeten en kwamen er oesters langs bij de chardonnay wijn Laroche Chablis Saint Martin. Tim van Hekken leerde ons dat er doorgaans eerst van een oester wordt gesmuld, waarna een slok wijn volgt. Prima, maar schenk eens een klein slokje witte wijn in de lege oesterschelp voor een ware smaakexplosie!

De wijnreis ging verder langs een witte wijn El Coto Vintage Blanco, een rode wijn El Coto Rioja Crianza en de dessertwijn Pedro Ximenez El Candado. Telkens met zalige gerechten en smakelijk tips.
Een succesvolle netwerkbijeenkomst!

 

Tekst: Marije Smit
Foto’s: Marije Smit en Nathalie Beentjes

De Algemene Verordening Gegevensbescherming en uw organisatie

Per 25 mei 2018 dient uw organisatie te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wat betekent dit voor u? Voor uw organisatie? Welke stappen dient u te nemen? Wat zijn de gevolgen bij niet naleving van de AVG?
Kortom: veel vragen en onzekerheden.

Met de snapshots, gebaseerd op ons seminar van 28 september 2017, willen wij u een kort overzicht geven van de belangrijkste punten in de AVG en handvatten bieden om binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.  

Klik hier om het rapport met handvatten te openen.

Verslag HOF

HOF vergadering donderdag 9 november 2017

Burgemeester Romeyn sluit onder dankzegging de vergadering en wil de ondernemers nog even specifiek bedanken voor de inzet voor het dorp.
Tijdens de bijeenkomst voor nieuwe inwoners bleek het enthousiasme over alle voorzieningen. Dit kan niet zonder de inzet van de ondernemers.

Het volgende overleg staat gepland op:
Donderdag 15 november 2018 om 16.00 uur in het gemeentehuis.

Wilt u het hele verslag lezen, open het bestand hieronder.

 

171106 verslag HOF