OHO Park

Vrouwlijke ondernemers ZEZ-uitkering met terugwerkende kracht

Hierbij de uitkering met terugwerkende kracht voor zelfstandigen welke bevallen zijn tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008.

Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, krijgen een compensatie van € 5.600, – Bruto.
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de regeling ondertekend.

VER VERLEDEN

In een ver verleden (tot mei 2005) hadden vrouwelijke zelfstandigen op grond van de Wet arbeid en zorg (Wazo) recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering.
Maar in mei 2005 verviel deze mogelijkheid. In juni 2008 kregen deze vrouwen opnieuw recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering, op grond van de Wet zwangerschaps- en bevallingsuitkering zelfstandigen (ZEZ).

ONEERLIJK

Een aantal vrouwen die in de tussenliggende periode waren bevallen, vonden het oneerlijk dat zij geen recht hadden op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering.
Zij kregen in eerste instantie geen gelijk van de rechter, maar in 2016 stelde Rechtbank Midden-Nederland hen wél in het gelijk.
Na een tussenuitspraak van de Centrale Raad van Beroep in 2017, besloot de minister om een compensatieregeling te treffen.

AANVRAGEN

Ongeveer 20.000 vrouwen komen nu in aanmerking voor een de compensatie. ZIJ KUNNEN DEZE VAN 15 MEI TOT 1 OKTOBER 2018 AANVRAGEN.
DE COMPENSATIE WORDT VANAF 1 JANUARI 2019 UITGEKEERD

Maalwaterrun en Sport@Bizniz op 15 april

Ga meteen aan de slag en kom samen sporten via Sport@Bizniz op 15 april bij de PCC Maalwaterrun.
Door een mooie samenwerking met de PCC Maalwaterrun & walk (Rotary Heiloo), Sport@Bizniz en Buurtsportcoach is het zelfs mogelijk om met deelname aan de Run of de Walk sportlessen te verdienen.

Sport@Bizniz is een afgeleide van het succesvolle Sport@School, het beweegprogramma voor de basisscholen.

Hoe werkt het?
Ondernemers en/of medewerkers schrijven zich in voor de run (4.7 of 10 km) of de walk (diverse afstanden). Het inschrijfgeld komt (grotendeels) beschikbaar voor sportlessen via Sport@Bizniz. Per 4 lopers verdient het bedrijf 1 sportles.
Via de Buurtsportcoach kunnen een of meerdere bedrijven een afspraak maken voor een sportles van hun keuze. De volgende de themamaanden zijn nu gepland:

Thema’s per maand
April: PCC Maalwaterrun & walk, diverse hardloop- en wandelafstanden
Mei: conditie, kracht en teambuilding
Juni: watersport
Juli/augustus: vakantie
September: racketsport
Oktober: balsport
November: vechtsport
December: schaatsen, curling

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@ondernemendheiloo.nl.

Estafetteloop voor bedrijven op 7 april

Bestuurslid Thijs Smit vertelde er tijdens de feestelijke avond van de Ondernemingsverkiezing al over: hij gaat met zijn team 130 Keep on Running de Roparun doen. Het team start op 19 mei 2018 in Parijs en verplaatst zich in estafetteloop naar Rotterdam, voor het goede doel Stichting Roparun. Team Smit&Partners Keep on Running zet zich in om een groot bedrag te kunnen doneren, voor het goede doel: samen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Het geld wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die een bijdrage leveren aan het motto van Roparun:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Estafetteloop voor bedrijven

Op zaterdag 7 april 2018 staat er een ludiek Keep on Running evenement op de planning: een estafetteloop voor bedrijven bij Atletiekvereniging Trias.
Alle bedrijven van Ondernemend Heiloo zijn uitgenodigd om deel te nemen met een team. Of u nou gaat voor het sportieve evenement of voor de gezelligheid, wij hopen dat u van de partij bent om het in estafetteloop tegen andere bedrijven op te nemen.
Voorafgaand aan de estafette geven de topatleten uit Heiloo, Laura en Lisanne de Witte, een warming up.

Een team bestaat uit 4 personen, ieder loopt 400 meter, dus 4 x 400 meter. Is het team door? Dan loop je in de finale nog eens 400 meter per persoon.
Kosten € 100 per team.
Krijgt u niet een heel team op de been? Geen punt! Wij formeren graag een team voor u, kosten € 25 p.p.
Inschrijven kan bij Ciska van der Wal via tel. 072 – 53 20 006 of via Saskia en Thijs Smit en Ingmar Koot via tel. 072 – 533 17 00.

Programma op 7 april:
12:30 tot 13:00 uur – inloop

13:00 uur – presentatie van team Keep on Running

Aansluitend de start van de estafetteloop. Er zijn voorrondes en uiteindelijk een grande finale!
Afhankelijk van het aantal deelnemers tot 14:30 – 15:00 uur.

We sluiten de middag met elkaar af tijdens een borrel in de Trias kantine.

Wat is Keep on Running?
Keep on Running is het team met nummer 130 bij de Roparun. Dit team start op 19 mei 2018 in Parijs en verplaatst zich in estafetteloop naar Rotterdam, voor het goede doel Stichting Roparun.

Meer weten? Lees verder op www.keeponrunning.info.

Trendpresentatie ‘De invloed van BioTech op Design, Fashion, Food en Healthcare’

Speciaal voor bedrijven is er een inhoudelijke trendlezing, waarbij de invloed van biotechnologie op design, fashion, food en healthcare wordt uitgelegd. De ontwikkelingen in de biotechnologie gaan razendsnel, er zijn alweer zoveel nieuwe mogelijkheden ten opzichte van een paar jaar geleden. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Welke invloed zullen die kunnen hebben op uw branche?  Waarom doen de grote tech-bedrijven gigantische investeringen in de biotechnologie? Welke richting gaat het op? Wat is de invloed op vormgeving? Welke invloeden zien we al ontstaan bij vernieuwers als, ontwerpers, kunstenaars en technici? Waar kunt u nu al rekening mee houden?

Uitnodiging   

Wanneer :        Woensdagochtend 4 April (tp-I) om 09:30 uur  (VOL)  

                          Vrijdagavond 6 April (tp-II) om 19:30 uur.

Waar :               Pakhuis Dekker in Heiloo

Tickets :            €35,- pp incl. BTW.    En inclusief koffie & thee & lekkers.

Uitnodiging bedrijfsbezoek bij Create

Jong Ondernemend Heiloo (onderdeel van OHO), organiseert dit keer het bedrijfsbezoek voor onze ondernemersvereniging. We zijn uitgenodigd bij Create, het bedrijf van Martijn Apeldoorn. Dit bezoek is op vrijdag 16 maart en is toegankelijk voor alle leden.

Martijn schrijft:

Hallo mede-ondernemers uit Heiloo!
De meesten van jullie kennen mij ondertussen wel, maar voor degenen die mij nog niet kennen: Mijn naam is Martijn Apeldoorn en ik ben trotse eigenaar van de ondernemingen Specialist in Websites en Create. In 2016 ben ik gestart met het bouwen van websites met Specialist in Websites. Vanuit de opdrachten kreeg ik steeds meer vragen over online applicaties. Uiteindelijk nam dit dusdanige vorm aan dat ik het afgelopen jaar heb besloten om Create op te richten. Op dit moment bestaat het team van Create uit 30 ambitieuze jonge mensen die expert zijn in hun vakgebied. Onze missie sluit daar dan ook haarfijn op aan: “Met de allerbeste pro’s ontwikkelen wij de meest innovatieve online applicaties!”

Om zo innovatief mogelijk te blijven houden wij alle trends en ontwikkelingen scherp in de gaten. Een voorbeeld hiervan is de Progressive Web App, oftewel de PWA. Omdat wij hierin met Create in een vroeg stadium zijn ingestapt, hebben wij als één van de eersten de kennis en kunde hierover in huis gehaald en lopen wij voorop in de ontwikkeling van de PWA in Nederland. De PWA is een website die gebouwd is met web technologie, maar zich gedraagt als een klassieke app. Een klassieke app is een app die je downloadt in de Android of IOS-appstore. Het verschil hierbij is dat de PWA niet gedownload hoeft te worden en gewoon via de internetbrowser van je mobiele telefoon werkt. Daarbij zitten er veel voordelen aan zoals lagere kosten, waardoor je ook sneller live kunt gaan en makkelijk(er) onderhoud. Daarnaast kan de PWA zowel online als offline functioneren (netwerkverbinding is niet noodzakelijk). Met andere woorden een webapplicatie die alles kan wat je van een klassieke app gewend bent.

We nodigen jullie van harte uit om een kijkje te nemen in ons kantoor en meer te weten te komen over Create en de Progressive Web App.

Wij zijn te vinden op het industrieterrein De Boekelermeer, aan de Robijnstraat 11 op de tweede verdieping.