OHO Park

Presentatie en scan verduurzamen voor ondernemers

Vrijdag 21 september staat de netwerkbijeenkomst in het teken van verduurzamen. Tussen 17:30 en 18:30 uur zal bij Brasserie in ’t Groen een presentatie zijn waarbij er praktische tips voor ondernemers worden gegeven om te verduurzamen en wordt er meer verteld over de mogelijkheden voor een scan.

Rodger Buijs, van het onafhankelijk adviesbureau Klimaatroute, legt in dit informatieve uur meer uit over de QuickScan om ondernemingen in het Midden- en Klein Bedrijf te verduurzamen.

Wettelijke verplichtingen
Aan de hand van een energiescan en intensieve begeleiding kunnen duurzaamheidsdoelstellingen worden behaald. Verduurzamen is belangrijk om o.a. de wettelijke verplichtingen uit de Wet Milieubeheer te behalen. Ondernemers krijgen met behulp van de scan van Klimaatroute inzichtelijk wat de duurzame oplossingen zijn, en worden de adviezen overgenomen en opgevolgd, dan is de scan gratis.

“Bij ons is de energiescan slechts een beginpunt van een begeleidingstraject van minimaal één jaar waarin de ondernemer worden begeleid en ondersteund. In dit traject nemen we de barrières weg waar ondernemers tegenaan lopen bij het implementeren van duurzame oplossingen. Daarbij concentreren wij ons zo veel mogelijk op het ontzorgen van de ondernemer. Onderdeel van onze werkwijze is ook het in kaart brengen van de wettelijke verplichtingen uit de Wet Milieubeheer. Het resultaat van een Klimaatroute project laat zich dan ook concreet uitdrukken in daadwerkelijk uitgevoerde maatregelen, gereduceerde CO2 uitstoot en de hoogte van lokale investeringen in verduurzaming”, aldus Klimaatroute.

Ondernemend Heiloo roept alle ondernemers in Heiloo op om te verduurzamen.

Tijdens de presentatie op vrijdag 21 september tussen 17:30 en 18:30 uur helpen wij je graag een stapje verder.

Na de presentatie over verduurzamen volgt de maandelijkse netwerkbijeenkomst.

Zeer geslaagde terrasborrel bij Herberg Jan

Het was nog zomervakantie, maar ook deze maand was er weer veel belangstelling om naar de netwerkbijeenkomst van Ondernemend Heiloo te komen. Vrijdag 17 augustus 2018 was het een drukte van belang op het terras van Herberg Jan.

Historie
Het gezellige geroezemoes werd onderbroken door een woordje van de voorzitter. Henk Morsch nam alle aanwezigen mee terug in de tijd en hij vertelde interessante weetjes, zoals alleen hij dat kan doen. Henk was de historie van de locatie in gedoken en zo legde hij uit, dat er reeds in 1795 op de plek waar nu restaurant Herberg Jan te vinden is, voor het eerst een klein café in een huiskamer te vinden was. Veel later, in de jaren ’30 was er een horecaonderneming te vinden, De Onderneming genaamd. In 1947 werd de onderneming omgedoopt naar de Oude Herberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. In 1966 werd dit pand in het hart van Heiloo door brand getroffen.

Maar anno 2018 proostten de OHO-leden op het terras op de netwerkbijeenkomst en de gastvrijheid van het team van Marjolein van Herberg Jan.

Vooruitblik
De voorzitter gaf ook alvast een vooruitblik op het 25 jarig bestaan in 2019 van de ondernemersvereniging en de komende nieuwe huisstijl voor Ondernemend Heiloo (de communicatie commissie is hier druk mee). Ook verwees hij naar het thema – verduurzaming – voor de volgende bijeenkomst.

De foto’s zijn te bekijken door hier te klikken.

Samen met ondernemersverenigingen golfen en netwerken

Het golftoernooi bij de Golf en Countryclub Heiloo is een traditie van OHO en al jaren een zeer succesvolle dag. Een traditie die niet alleen in ere wordt gehouden. Nee, het draait om veel meer. Ondernemend Heiloo brengt tijdens het golftoernooi juist ook ondernemersverenigingen samen. Dit is hét moment om samen – in de buitenlucht – sportief te genieten van golfen en tegelijkertijd te netwerken. In een informele sfeer worden mooie plannen tussen ondernemers gesmeed.
Kortom, vrijdag 20 juli 2018 was het gofltoernooi the place to be voor de leden van Ondernemend Heiloo, de Limmer Ondernemers Vereniging, Ondernemersvereniging Castricum en Boekelermeer Alkmaar.

Prijsuitreiking
Op het zonnige terras van Brasserie in ’t Groen waren alle leden van de ondernemersverenigingen welkom voor de prijsuitreiking en om elkaar natuurlijk weer eens te spreken. Het moment om visitekaartjes met elkaar uit te wisselen.

De OHO voorzitter Henk Morsch greep weer naar de microfoon voor de bekendmaking van de winnaars.
Op de eerste plaats is geëindigd: team 24 Piet Beers en Kees Burger. Zij gingen naar huis met een dinerbon van Brasserie In ’t Groen.
De tweede plaats is voor team 4, Weren de Vries en Adri Hopman. Zij kunnen gaan genieten van een champagne ontbijt, aangeboden door Bakkerij Hoetjes.
Op de derde plaats: team 12 van Willem-Karel Hackenitz en Henk Schuijt.

Voorzitter Henk Morsch kon de enthousiaste ondernemers nog net tot stilte manen voor de uitslag van de putwedstrijd. De longest put is gewonnen door Bart Komen (met 69 cm) en Huub Tervoort (met 52 cm). Zij hebben een pakket wijn van Van Deelwijnen ontvangen.
Dit jaar is onze vereniging Ondernemend Heiloo er met de beker vandoor gegaan. Secretaris Agnes Obdam kan de prijs bokaal in ontvangst nemen.

De prijsuitreiking was via een livestream op Facebook OHO te zien.

Door: de communicatie commissie

Reportage in RAM #2 2018

Voor iedere editie van Regio Alkmaar Magazine (RAM) verzorgt de communicatie commissie een reportage.

In de zomeruitgave hebben we het over de meerwaarde voor ondernemers om zich aan te sluiten bij Ondernemend Heiloo.

De reportage is online te lezen: OHO: Méér dan borrelen!

Culinair genieten in Heiloo

De netwerkbijeenkomst van de ondernemersvereniging is in juni tijdens Culinair Heiloo gehouden. Op Landgoed Willibrordus ontvingen alle OHO-leden vrijdag 8 juni hun portemonnee met muntjes om te besteden aan hapjes en drankjes bij Culinair Heiloo.

Bruisend welkomstdrankje
Na de ontvangst door diverse bestuursleden was er een bruisend welkomstdrankje, aangeboden door de Sligro. Daarna kon men het terrein verkennen, luisteren naar (of dansen op) live muziek en natuurlijk de diverse culinaire hoogstandjes van de lokale horeca uitproberen. Er waren ook dit jaar weer proeverijen en ‘plankjes to share’. Gezellig.
Zoals het hoort bij een netwerkborrel deelden ondernemers ervaringen, wisselende visitekaartjes uit en werden er nieuwe contacten gelegd.

OHO-munten
Culinair Heiloo betekent culinair genieten… dus de OHO-munten werden uitgeven aan hapjes en drankjes naar keuze. Wat was er een keus! Bijvoorbeeld bij onze leden: Herberg Jan, Keuken met Karakter, Tromp Kaashuis en Wijndijck. Maar ook bij de andere lokale ondernemers: Dampegheest, IJssalon Pinoccio en Grieks restaurant Kati Alo.
Het was weer een geslaagd en smakelijk festijn!